Onderhoud van uw keuken

Inhoudsopgave

 1. Kunststof oppervlakten
 2. Reinigen van kasten
 3. Kunststof beklede fronten
 4. Houten fronten
 5. Hoogglans lokfronten
 6. Motglans lokfronten
 1. Kunststof oppervlakten

  Kunststof oppervlakten kunt u met reguliere schoonmaakmiddelen gemakkelijk schoonmaken. Als u handwarm water met een scheutje spiritus gebruikt, gaat dit het gemakkelijkst. Gebruik echter alleen schone, vuil- en vetvrije schoonmaakdoeken. Gebruik nooit sterke chemische middelen, zoals schurende poetsmiddelen of oplosmiddelen. Ook schuurmiddel, staalwol, pannenreinigers en schuurdoeken van microvezel beschadigen de oppervlakte zo sterk, dat het wegwerken van de beschadiging niet meer mogelijk is.

 2. Reinigen van kasten

  Voor legplanken, besteklades en uittreklades heeft u niets anders nodig dan een licht vochtige doek voorzien van wat vloeibaar schoonmaakmiddel of glasreiniger. Belangrijk is het naderhand afdrogen van de elementen met een zachte, droge doek. Een te natte doek kan er voor zorgen dat er vocht ophoopt in de naden en kieren. Het opzwellen van de meubelen is dan het ongewenste gevolg. Ook voor de binnenkant van de kasten geldt: gebruik geen schuurmiddelen, meubelpolitoer, boenwas, aceton of soortgelijke chemicaliën. Gebruik tevens geen staalwol of schuursponzen.

 3. Kunststof beklede fronten

  De oppervlakte van de keukenmeubelen bestaat uit vezelplaat met een kunststof bekleding. Kunststof beklede fronten zijn onderhoudsvriendelijk. Een zachte doek met warm water en een klein beetje schoonmaakmiddel zijn voldoende voor het schoonmaken. Bijzonder hardnekkige vlekken, zoals lak en stickerresten, kunnen met een in de handel verkrijgbare kunststofreiniger verwijderd worden. Daarbij wordt aangeraden het eerst op een onzichtbare plek uit te proberen om er zeker van te zijn dat het middel niet te agressief is.

 4. Houten fronten

  Hout is een natuurlijk product. Nerven en kleur maken van elke keuken iets bijzonders. Afwijking in de structuur en/ of kleur, bijvoorbeeld door verschillende licht- en zoninwerkingen, zijn karakteristiek voor het natuurproduct en daarom geen reden tot reclamatie. De oppervlakten van echt houten fronten zijn meermaals met een hoogwaardige lak verzegeld. Om deze te reinigen is het voldoende om de deuren met een licht natte doek in de richting van de nerf af te nemen. Zo wordt het vuil uit de poriën van het hout geveegd. Vetspatten of andere vuiligheid mogen niet indrogen en dienen direct verwijderd te worden. In hardnekkige gevallen, bijvoorbeeld voor het verwijderen van vetresten of viltstift en dergelijke, is spiritus of wasbenzine verdunt met water geschikt. Gebruik alleen milde, in water oplosbare huishoudreiniger die in de productomschrijving uitdrukkelijk vermeldt geschikt te zijn voor keukenmeubelen.

 5. Hoogglans lokfronten

  Hoogglans lakfronten hebben als kenmerk dat zij zeer makkelijk schoon te maken zijn, omdat de oppervlakte compleet gesloten is. Vuil kan dus zonder veel werk en zonder gebruik van chemische middelen gemakkelijk en grondig worden verwijderd. Let er op dat de poetsmiddelen compleet schoon zijn. Eventueel aanwezig vuil, zoals zand- of stofkorrels, kunnen tot krassen in het front leiden. Op deze gebruikssporen kan de fabrikant geen garantie geven. Vlekken mogen niet indrogen. Vlekken, alsmede verfspatten en vetophopingen kunnen met een warme en dunne oplossing van groene zeep verwijderd worden.

 6. Motglans lokfronten

  Matglans lakfronten zijn voorzien van een hoogwaardige, probleemloos te onderhouden polyurethaanlak (PUR-lak). Bij regelmatig onderhoud bevelen wij een mild schoonmaakmiddel opgelost in warm water aan. U kunt het beste gebruikmaken van een zeem of spons. Vervolgens het oppervlak met een zachte, niet pluizende doek droogvegen. Altijd zonder druk vegen. Harde of vuile doeken en schurende schoonmaakmiddelen mogen niet worden gebruikt op gelakte oppervlakten, omdat ze blijvende krassen veroorzaken.

Stel een vraag

Vraag niet gevondenIk ga akkoord met het privacybeleid van Goedhart Keukens en Tegels

Onze wereld

onze-wereld

Bron van inspiratie

acties-tegels1

Maak een afspraak

acties-keukens1

Locatie

goedhart-locatie

Bel ons: 0172 - 422 100
Maak een afspraak met één van onze adviseursAanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesse
LandPrivacybeleid

u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie