Recept: Eiersalade voor Pasen
Een leuk en makkelijk recept voor bij het paasontbijt of een paasbrunch! Want een ei hoort er bij Pasen immers bij.
Wat heb je nodig?
- 4 eieren;
- 1 eetlepel mayonaise, eventueel zelf gemaakt;
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 bosui, in dunne ringen
- Zout
- Peper
Aan de slag
Leg de eieren in een pannetje en bedek met koud water. Breng aan de kook. Wanneer het begint te koken, zet het vuur zacht en zet de timer op ongeveer 4 minuten. Als het eigeel net is gestold is het heerlijk voor de eiersalade. Laat de eieren na het afgieten even "schrikken" onder koud stromend water.
Pel de eieren en snij ze in stukjes. Doe de stukjes in een kom, met daarbij 1 theelepel mosterd, de dungesneden bosui, zout, peper en de mayonaise en/of yoghurt. Roer even goed door. Serveer op een vers broodje of toastje. Bestrooi eventueel met wat bieslook of gehakte peterselie.
Zin in iets anders?
Probeer dan eens deze combinaties: eiersalade met kerrie en pistache. Of voeg zalmsnippers, bacon of gerookte kip toe voor een wat pittigere variant.
Fijne paasdagen!