Van afzuigkap naar onzichtbaar afzuigsysteem

Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

Sinds de jaren ‘70 is hij niet meer weg te denken uit de keuken: de afzuigkap. In de tussentijd heeft de afzuigkap een ware evolutie ondergaan. Wat ooit een gat in de muur was, werd een overkapping zo breed als het fornuis. Maar de nieuwste generatie afzuigsystemen is bijna onzichtbaar. Dat scheelt een hoop ruimte!

Schonere keuken door afzuigkap

De taak van de afzuigkap is het afvoeren van damp en kookluchtjes. Maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. Doordat hij vocht opzuigt, voorkomt de afzuiger schimmel in de keuken. En doordat het vet dat vrijkomt met koken wordt opgevangen in het filter van de afzuiger, slaat het niet neer in de ruimte eromheen. Dat is fijn, want een vette keuken is onhygiënisch en zorgt voor vergeling van bijvoorbeeld je kozijnen en keukenkastjes.

Aanzuigende werking afzuigkap

Een afzuigkap moet dus goed dampen, vetten en geurtjes opzuigen. Tot voor kort werd dat gedaan door een brede kap boven het fornuis, maar het kan inmiddels ook anders! De nieuwste variant is een afzuigsysteem ín je kookplaat. Alle damp en kookgeurtjes worden direct naast je pan weggezogen. En krijgen dus niet de tijd om op te stijgen.

BORA, het bijna onzichtbare afzuigsysteem

Dat vraagt om een krachtig afzuigsysteem. Zoals van het merk BORA. Bij het BORA-afzuigsysteem zit de afzuiging in het kookveld. Dit veldafzuigsysteem ziet er fraai uit, bespaart de ruimte die een hangende afzuigkap inneemt en het is een stuk stiller. Wil je het afzuigsysteem van BORA van dichtbij bekijken, dan maken we graag een afspraak met je!  

Meer blogs

Heb je trouwens nog een hangende afzuigkap? Dan hebben we hier nog wat tips over het schoonmaken van je afzuigkap.

 


Bekijk alle blogs >

Onze wereld

onze-wereld

Bron van inspiratie

acties-tegels1

Maak een afspraak

acties-keukens1

Locatie

goedhart-locatie

Bel ons: 0172 - 422 100
Maak een afspraak met één van onze adviseursAanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesse
LandPrivacybeleid

u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie