Tips bij het leggen van nieuwe keukenvloer

Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

keukenvloer-uitkiezen--goedhart-blog.png

De vloer van je keuken heeft heel wat te verduren. Nergens zet je zoveel stappen per vierkante meter als in de keuken. En dan gaat er ook nog van alles overheen. Spetters water, klodders saus, plakkerige limonade en chemische schoonmaakmiddelen. Houd daar rekening mee als je een nieuwe vloer gaat kiezen. We hebben wat praktische tips voor het plaatsen van een nieuwe keukenvloer voor je op een rij gezet.

Tip 1: De keukenvloer die past

De eerste tip: kies een vloer die past bij de stijl van jouw keuken! Heb je een kleine keuken, hou de kleur licht. Heb je een smalle keuken, leg planken dan in de breedte, daarmee oogt de keuken visueel groter. Heb je een grote keuken, dan kun je spelen met patronen.

 

Tip 2: Vochtbestendige vloer in de keuken

Iedere keer dat we de kraan openzetten om water in te schenken of bij het afspoelen, afgieten of afwassen kan er nattigheid op de vloer komen. Daar moet de keukenvloer tegen kunnen. Een houten vloer ligt niet voor de hand vanwege vochtkringen en omdat hout uitzet als het vochtig wordt. Maar het kan wel! Wil je een houten vloer in de keuken, kies dan bijvoorbeeld voor keramische tegels met een houtlook.


Tip 3: De schone keukenvloer

Ongelukjes in de keuken, ze zijn bijna niet te vermijden. Vieze spetters olijfolie, boter en saus tijdens het koken. Geknoeide drankjes, etenswaren die uit je vingers glippen, er valt op dagelijkse basis vanalles op de grond. Wil je geen verkleuringen op de keukenvloer, houd daar dan rekening mee bij de materiaalkeuze. Kies een harde vloer die je makkelijk kunt afnemen. Hoe gladder, hoe minder er achter kan blijven.

 

Tip 4: Eerst denken, dan leggen

Vloer gekozen? Bedenk voordat je de vloer gaat leggen waar je nog bij moet kunnen. Zit de toegang tot de kruipruimte in de keuken? Zorg dat het luik een luik blijft. Kan het zijn dat je nog onder de keukenkastjes moet zijn voor eventuele reparaties? Lijm dan de plinten niet vast. 

 

Tip 5: Erop of eronder

Nieuwe keuken? Maak dan de afweging: leg je eerst de vloer en plaats je dan de keuken of doe je het andersom? De vraag is eigenlijk, laat je de vloer doorlopen onder de keukenkastjes of niet? Voor beide opties is iets te zeggen. Wij geven je in ieder geval deze tips mee:

  • Een vloer die volledig doorloopt, maakt het stellen en vervangen van kastjes en apparatuur makkelijker
  • Heb je een bovenwoning, dan zorgt de vloer voor demping. De vloer volledig doorleggen is daarbij handiger
  • Als je de vloer laat ophouden bij de keukenkastjes, zorg dan dat hij goed vastligt, zodat planken of tegels niet kunnen verschuiven
  • Door het plaatsen van plinten, zie je niet meer dat de vloer ophoudt onder de kastjes. Dat is mooi opgelost!
  • Kies je een vloer met een wat kortere levensduur? Leg ‘m dan niet door, zodat hij makkelijk te vervangen is


Mocht je trouwens hulp nodig hebben bij het kiezen en plaatsen van je keukenvloer? We helpen je graag!


Bekijk alle blogs >

Onze wereld

onze-wereld

Bron van inspiratie

acties-tegels1

Maak een afspraak

acties-keukens1

Locatie

goedhart-locatie

Bel ons: 0172 - 422 100
Maak een afspraak met één van onze adviseursAanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesse
LandPrivacybeleid

u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie