Keukenbladen: materialen en eigenschappen

Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

Als je nagaat hoe vaak je het aanrechtblad in de keuken gebruikt, dan is de conclusie: heel vaak. Daarom moet het aan heel wat eisen voldoen. Naast een mooie look en lange levensduur is het handig als je keukenblad hittebestendig, krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en stootvast is. Waar jij de meeste waarde aan hecht, bepaalt welk keukenblad het beste bij jou past. Daarom zetten we per materiaal de voors en tegens voor je op een rij.

Laminaat aanrechtblad: betaalbaar en krasvast

Laminaat / kunststof aanrechtbladen zijn perfect voor een wat kleiner budget. Te koop in allerlei kleuren en zelfs met de natuursteen- of houtlook. Kunststof is hygiënisch en praktisch. Het blad is vaak afgewerkt met een stoot- en krasvaste toplaag. Wel opletten met hete pannen.

Laminaat aanrechtblad

 

Granieten aanrechtblad: kan tegen een stootje

Graniet is hygiënisch, hittebestendig en slijtvast met de charme van een natuurlijk uiterlijk. Stoten, schuiven, snijden, graniet kan veel hebben en gaat lang mee. Het is wel gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld rode wijn. De meeste granieten werkbladen moeten regelmatig geïmpregneerd worden, zodat vlekken minder snel intrekken en het blad beter beschermd is.

Composiet: natuurlijke uitstraling

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het een natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. Dit is dan ook voordeel van composietsteen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het blad niet poreus is en verkrijgbaar is in vele kleuren. Dit allround blad is kras-, stoot- en slijtvast, hittebestendig en zeer gemakkelijk in onderhoud