De uitwerking van desinfectiemiddelen op keukenmeubelen

Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

Desinfectiemiddel, iedereen heeft het vandaag de dag in huis in verband met het coronavirus. We desinfecteren zowel onze handen de hele dag door, als ons huis. Gelukkig maar, want niemand is gebaat bij een verdere en/of snellere verspreiding van dit virus. Ook etenswaar ontsmetten gebeurt veel, maar desinfecterende gel op je keukenblad, pas daarmee op!

Nieuwe schoonmaakmaatregelen

Alsof het gister was, maar een paar weken geleden vlogen de desinfecterende middelen nog zo hard de winkel uit dat het in bijna het hele land was uitverkocht. In geen drogisterij was er nog een tube te verkrijgen. Toen al zagen veel mensen het belang van onze handen desinfecteren met uitblik op het coronavirus. Met name natuurlijk om ervoor te zorgen dat het virus geen kans krijgt om door aanraking met onze neus, mond en ogen zich te nestelen in uw lichaam. 

Het blijft natuurlijk niet bij onze eigen handen. Denk aan alle deurklinken in huis. Maar ook uw keukenblad, koelkast en keukenlades waar uw voedsel direct en indirect mee in aanraking komt. Die snijplank die u net even snel uit het keukenkastje haalde nadat u terug kwam uit de supermarkt kan een verspreidingspunt zijn. Als u hier niet bij stil staat en uw vlees en groeten vervolgens gaat snijden op diezelfde snijplank, kan dit wel eens een gevaar zijn voor de gezondheid van u en uw gezin. 

Voorkomen is hierin écht beter dan genezen

Desinfecteren die handel. Maar pas op met welke middelen je dit doet! Keukenmeubelen zijn namelijk niet bestand tegen het schoonmaken met desinfectiemiddelen. Voordat u aan het schoonmaken slaat, met een desinfecterend middel is het dus belangrijk te weten welke materialen hiertegen bestand zijn. 

Desinfectiemiddel valt onder de categorie "bijtende reinigingsmiddelen" door een toevoeging van chemische stoffen. U weet dit vast als u al eens eerder desinfecterende gel heeft gebruikt, de geur die daar vanaf komt is enorm sterk. Zo dus ook de werking. Het is dus mogelijk dat u al na slechts één keer gebruiken op keukenmeubelen u het materiaal beschadigd. De glans kan veranderen, soms zelfs dof worden, er kunnen mogelijk vochtblaasjes ontstaan en/of verkleuringen kunnen zich voordoen. 

Hoe het wél moet

Welke middelen u wel kan gebruiken op uw keukenmeubelen staat beschreven in onze handleiding. Zoals u begrijpt, is dit voor elk materiaal ook weer verschillend. Om het optimale uit uw keuken én gezondheid te halen, raden wij aan de handleiding hierin goed in acht te nemen. 

Mocht u hierover vragen hebben, laat het ons gerust weten via het contactformulier, bel ons op 0172 - 422 100 of mail naar balie@ghkt.nl. Wij helpen u graag indien er bepaalde zaken onduidelijk zijn. 


Bekijk alle blogs >

Onze wereld

onze-wereld

Bron van inspiratie

acties-tegels1

Maak een afspraak

acties-keukens1

Locatie

goedhart-locatie

Bel ons: 0172 - 422 100
Maak een afspraak met één van onze adviseursAanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesse
LandPrivacybeleid

u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie